085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk

MS-Viola *****

Bonn/Koblenz, Duitsland

Luxe cruise inclusief verpleegkundige zorg en royal class VP

v.a.

€ 1190

inclusief royal class VP
Boek deze reis!
  • Cruise
  • Bonn/Koblenz, Duitsland
  • meerdere data
  • 7 dagen
  • Volpension
  • Begeleide reis

Onvergetelijke Riviercruise Duitsland met zorg

Welkom aan boord van de MS-Viola voor een onvergetelijke reis over de Rijn. Het stroomgebied van de Rijn is bij uitstek geschikt voor een heerlijke riviercruise. Uw riviercruise begint en eindigt in Bonn. Wij varen o.a. over het mooiste gedeelte van de Rijn "De Romantische Rijn". Langs de wereldberoemde Loreley en de vele adembenemende panorama's. Al varend geniet u van de continu wisselde uitzichten en de uitstekende verzorging aan boord. Een veelzijdige cruise waarbij u Duitsland vanaf het water ontdekt!

Genoemde prijs per persoon o.b.v. 2 personen in standaard cabine en zonder vroegboekkorting. Prijs per persoon o.b.v. 2 personen in aangepaste cabine vanaf € 1.190,- zonder vroegboekkorting

* Excursiepakket separaat bijboeken. LET OP ! Standaard cabines op het benedendek zijn niet geschikt voor rolstoel en /of rollator gebruik

085 - 210 10 12 Klantenservice

Afspraak maken?

Wij geven graag persoonlijk advies bij u thuis of in Ruurlo op afspraak.

Afspraak plannen

Vaarschema Bonn - Rüdesheim v.v.

7 Daagse Riviercruise met de MS-Viola door Duitsland.
7 dagen aan boord van de MS-Viola is al een genot op zich. Het prachtige afwisselende landschap onderweg maakt het nog beter! Tel daar de prachtige dorpjes en steden bij en uw reis kan niet meer stuk.

1 ste dag  

Mogelijkheid voor dialyse in Bonn
Deze dag komt u aan in Bonn waarna de inscheping plaats vindt om 14.00 uur. Nadat iedereen is ingecheckt lichten we om 15.00 uur ankers en laten we Bonn achter ons. Bonn is een levendige en bovenal moderne stad met een zeer lange geschiedenis. U vindt er vele musea en prachtige gebouwen. Hier tussen staat ook het geboortehuis van Ludwig van Beethoven.  Later in de middag rond 16.30 uur arriveren wij in Köningswinter. Dit oude wijnstadje is gelegen aan de voet van het Siebengebirge en is wereldberoemd om de Drachenfels. We brengen de avond door in Köningswinter en genieten van een heerlijk welkomstdiner aan boord.

2 de dag 

Mogelijkheid voor (nacht)dialyse in Boppard *
We vertrekken vandaag rond 08.00 uur en zetten koers naar Koblenz. Aan het begin van de middag komen we in Koblenz, gelegen aan de monding van de Moezel, aan. Hier kunt u op eigen gelegenheid al het moois van Koblenz ontdekken. Maakt b.v. een wandeling naar het Deutsche Eck, waar de Moezel in de Rijn verdwijnt, of zweef met de kabelbaan over de Rijn naar de burcht Ehrenbreitstein vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over zowel het Rijn- als Moezeldal.

3 de dag 

Mogelijkheid voor (nacht)dialyse in Boppard *
Rond 10.00 uur varen we af en laten Koblenz achter ons.  De bestemming van vandaag is Boppard waar we rond 13.00 uur zullen arriveren. Boppard ligt midden in een grote Rijnbocht  "De Bopparder Hamm".  Het is één van de grootste wijnbouw gebieden langs de Rijn. Eenmaal aangemeerd komt u via de lange Rijn-promenade vanzelf in  het centrum van dit leuke toeristenstadje. We verblijven de middag en avond in Boppard.

4 de dag 

We vertrekken rond 08.00 uur vanuit Boppard richting Rüdesheim. Het gedeelte van de Rijn dat wij vandaag bevaren wordt niet voor niets de "Romantische Rijn" genoemd. De ontelbare burchten en kastelen langs de rivier en de nauwe passage bij de Loreley zorgen voor een werkelijk fantastisch panorama. We meren aan rond 14.30 uur. Rüdesheim is een geliefde toeristenplaats en heeft voor ieder wat wils te bieden. 

5 de dag 

Mogelijkheid voor (nacht)dialyse in Boppard *
Vandaag varen we van Rüdesheim naar Lahnstein. De ankers worden gelicht rond 09.00 uur. Het adembenemende panorama wat u vandaag te zien krijgt is werkelijk prachtig. De ene burcht na de andere en daarnaast de indrukwekkende Loreley. We arriveren vroeg in de middag in Lahnstein.

6 de dag 

Om 09.00 uur zetten we koers naar Remagen. We treffen de Rijn op z'n mooist waarbij de kastelen en burchten deze dag vervolmaken. We arriveren vroeg in de middag in Remagen. Deze middag staat er een excursie op het programma rond 18.00 wordt u weer terug op het schip verwacht voor een extra feestelijk Captain's diner.

7 de dag 

Mogelijkheid voor Dialyse in Bonn.
Vandaag is helaas alweer de laatste dag aangebroken van deze heerlijke rivier cruise. We vertrekken rond 08.00 uur vanuit Remagen naar de thuishaven van de MS-Viola - Bonn, waar we rond 10 uur zullen arriveren. 

Hierna is het ontschepen en nemen wij afscheid van u. Wij begroeten u graag nog een keer op de MS-Viola of een van onze andere vakanties

Ontdek de mooiste aangepaste riviercruise van Europa !

Wijzigingen in programma onder voorbehoud - Tijden  in- en ontschepen onder voorbehoud. 

Als gevolg van hoge en/of lage waterstanden kunnen wijzigingen in het vaarschema optreden. Wijzigingen geven geen recht op compensatie. 

Boek deze reis!

Bekijk hier onze (aangepaste) EXCURSIES

MS-Viola zet dé nieuwe standaard voor aangepaste riviercruises
Onderstaand treft u een overzicht van alle beschikbare excursies voor de riviercruise door Duitsland.
De excursies zijn afzonderlijk te boeken en u bepaalt zelf of u aan de excursies u deel neemt. 

Kabelbaantocht en Stadstour Koblenz.

Rolstoel-toegankelijk 
Duur:  ca. 2,5 uur

U bezoekt u eerst het Wilhelm-monument dat in 1897 bij de Deutsches Eck werd gebouwd en neemt u een kijkje in het fort Ehrenbreitstein, waarvan de nederzetting dateert uit het jaar 1000 voor Christus. Nadat alle interessante feiten van het bewegende fort zijn verteld, zweeft u met de ingebouwde BUGA 2011-gondel in 4 minuten zeer indrukwekkend over de Rijn naar het bergstation van het fort Ehrenbreitstein. Het voorplein van het fort op het rotsplateau maakt indruk met zijn uitgestrektheid en de imposante verdedigingswerken van het fort. Vervolgens brengt de kabelbaan u terug naar het dalstation, waar de stadsverkenning van Koblenz begint. Geniet van de kronkelende oude stad met zijn prachtige pleinen, het stadhuis, de Schängelbrunnen.

Stadsverkenning Boppard

Rolstoel-toegankelijk 
Duur:  ca. 1,5 uur

Verken samen met de lokale gids de stad Boppard, die terugkijkt op een geschiedenis van meer dan 2000 jaar. Het stadscentrum wordt gedomineerd door de ruïnes van de voormalige Romeinse verdedigingswerken uit de 4e eeuw. waarvan de muren tot de best bewaarde in Duitsland behoren. U  kunt de laat-romaanse St. Severus-kerk uit de 13e eeuw zien. (met een binnenbezoek), het marktplein met de nabijgelegen ruïnes van de Romeinse vestingwerken en het historische centrum met zijn kronkelende oude straten..

Wijnproeverij

Rolstoel-toegankelijk  
Duur:  ca. 2 uur

Vanaf het schip begeleidt uw cruise leider  u naar de voormalige wijnmakerij en de huidige struisvogelboerderij "Nohbersch Nickela". Daar wacht een ervaren wijnmaker op u voor een professionele en humoristische proeverij van vier wijnen. Beleef een leuke en leerzame avond met heerlijke wijnen.

Bioscoopmuseum met een wijntje

Rolstoel-toegankelijk
Duur:  ca. 2 uur

Vanaf de aanlegsteiger zal uw cruisegids u vergezellen naar "Siegfried's mechanische muziekkast", een uniek museum met nieuwsgierige, zelf spelende muziekinstrumenten. In het toegankelijke zijgebouw van het museum zijn tal van muziekinstrumenten en een stille filmbioscoop met origineel stille filmorgel. Tijdens de ongeveer 45 minuten durende paginatour met vermakelijke verhalen, wordt een fragment uit een film van "de Dikke en de Dunne" aan u gepresenteerd in een authentieke ambiance. Op het geluid van de buitengewone instrumenten wordt een glas Rheingauer-wijn geserveerd. (inclusief).

Viktoria mineraalbron

Rolstoel-toegankelijk
Duur:  ca. 1,5  uur

Verken onder leiding van een gids de schilderachtige omgeving langs de Rijn met kasteel Martinsburg en de originele bewaarde oude Kihrs tor. Kasteel Martinsburg werd gebouwd in 1298 als een douanekasteel van de aartsbisschoppen van Mainz en is een van de weinige kastelen aan de Midden-Rijn, die nooit werden vernietigd. Tegenwoordig herbergt het kasteel onder andere een carnavalmuseum en een munt. Een voetpad aan de oevers van de Rijn brengt u naar de Viktoria-bron. Al meer dan 100 jaar borrelen minerale en geneeskrachtige wateren vanaf een diepte van 450 meter naar het aardoppervlak. Proef de zure bron.

U kunt bij de receptie aangeven dat u wilt deelnemen aan deze excursie.  Deelname aan deze excursie is op vrijwillige basis.

Boek deze reis!

Dit zeggen onze klanten over Zorgtours

"Een geweldige reis gehad met mijn vader…"

Een geweldige reis gehad met mijn vader van 89 jaar. Zonder hulp van Zorgtours was dit nooit mogelijk geweest. Een absolute aanrader!

door M.S. Looijer-Kiewiet

"Fantastische verzorging en warme begeleiding"

Fantastische verzorging en warme begeleiding. Maakt het onmogelijke mogelijk, ook voor de mantelzorger die ontzorgd wordt, ...

door Marja Veenman

"Geweldige reis naar Parijs met een…"

een ontzettend leuk en liefdevol en zorgzaam team. Heb ontzettend mooie herinneringen aan deze mooie reis en kan iedereen Zorgtours aanbevelen.

door Mevrouw B. Wassink

MS-Viola *****

Bonn/Koblenz, Duitsland

Vrijblijvend advies aan
huis over deze reis?
Afspraak bij u thuis Boek deze reis!

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie