085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Dit wordt het weer in Spanje!

7 mei 2018

Dit wordt het weer in Spanje!

Het weer in Spanje

Wie op vakantie wil naar een zonnige en warme vakantiebestemming, denkt al gauw aan Spanje. En terecht! Spanje is een ideale vakantiebestemming en staat vooral bekend om zijn warme zomers en zachte winters. Maar let op: dit beeld klopt niet voor elke plaats in Spanje, want het klimaat verschilt sterk per regio. De reizen van Zorgtours worden daarom met zorg uitgekozen!

Welk klimaat heeft Spanje?

Spanje is een groot land. Dankzij de berggebieden en de invloed van de Middellandse Zee zijn er in Spanje drie verschillende klimaten. Het weer kan hierdoor sterk per regio verschillen. De gemiddelde temperaturen en de gemiddelde neerslag kunnen dus ook ver uit elkaar liggen.

Mediterraan klimaat = ideaal!

Zowel Benidorm als Malgrat de Mar hebben een mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers lekker warm zijn en de winters zacht. Dit komt door de goede ligging aan de Middellandse Zee. Die zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer niet zo sterk verschilt met die in de winter. Hierdoor is deze regio een ideale plek om in zomer én winter te verblijven.

Daarom zijn hier zoveel palmbomen!

In de zomer kan het er zeer droog zijn. Dat is te zien aan het soort planten dat er groeit: die kunnen goed tegen de droogte in de zomer, doordat ze de neerslag die in de winter valt lang kunnen vasthouden. De prachtige palmbomen die langs de boulevards van de populaire badplaatsen groeien hier hartstikke goed, net als pijnbomen en olijfbomen.

Dol op weersvoorspellingen?

Wie, net als wij, graag wil weten wat voor weer het wordt in een specifieke plaats in Spanje, houdt natuurlijk de actuele weersvoorspellingen voor de komende 14 dagen in de gaten. Altijd handig om op de hoogte te zijn van de verwachtingen bij het inpakken van de koffer!

Terug naar het overzicht

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons