085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Proef één van deze typisch Spaanse drankjes!

30 april 2018

Proef één van deze typisch Spaanse drankjes!

Als u straks op een zonnig terrasje in een Spaanse badplaats wat te drinken wilt bestellen, is het wel zo leuk om te weten welke drankjes oorspronkelijk uit Spanje komen. Daarom hebben wij 10 typisch Spaanse drankjes op een rij gezet: 5 zónder alcohol en 5 mét alcohol. De meeste drankjes zijn verfrissende dorstlessers, want op een warme dag is niets zo lekker als een ijskoud drankje!  

Spaanse drankjes zonder alcohol:


1. Bitterkas

Bitterkas is een felrode frisdrank met een bittere smaak. Het smaakt een beetje als Crodino. Vaak wordt Bitterkas als aperitief gedronken en het wordt geserveerd met ijs en citroen. Bitterkas is ook verkrijgbaar in de smaken limón (citroen) en naranja (sinaasappel).

2. Horchata

De Horchata is een Valenciaans drankje dat bestaat uit aardamandelen, suiker en melk. Horchata is het lokale drankje van Valencia; daar schrijven ze het als Orxata. In Valencia staan op vele plaatsen mobiele Horchata kramen waar deze drankjes te koop zijn.

3. Granizado

Als het écht superwarm is, is het ijskoude drankje Granizado wel heel toepasselijk! Dit zomerse drankje wordt gemaakt van schaafijs, net als de bij ons bekende slush puppie. Er zijn meerdere smaken, maar de populairste zijn die met aardbei of die met citroen.

4. Café con hielo

De Spanjaarden drinken graag koffie, maar niet als het daar té warm voor is. Daarom drinken zij in de middag vaak Café con hielo. Dit is koffie met ijs! Als u dit bestelt, krijgt u een kopje (of glas) koffie geserveerd én een glas met daarin ijsblokjes. Zelf meng je dit door elkaar. Soms zit er een schijfje citroen bij. Trouwens, in Valencia wordt dit drankje ook wel Café del tiempo genoemd.

5. Gazpacho

Gazpacho is koude soep bestaande uit rauwe groenten, kruiden en tomaat. Soms worden daar nog croutons, paprika en uitjes aan toegevoegd. Dit soepje geeft door de gezonde ingrediënten weer nieuwe energie en is lekker verkoelend.

Spaanse drankjes mét alcohol:

Vakantie is nieuwe dingen ontdekken! Drink dus zeker eens wat de Spanjaarden graag drinken. Proef gerust één van deze typisch Spaanse alcoholische drankjes, maar drink wel met mate.

1. Sangría

De bekende Sangría wordt geserveerd in een glazen karaf met ijsblokjes en een houten lepel om de vruchten die erin zitten van de bodem te halen. Sangría is een mix van rode wijn, mineraalwater of Fanta, stukjes sinaasappel, citroen, appel of perzik en suiker. Soms wordt er likeur, brandewijn of mousserende Cava gebruikt in plaats van rode wijn.

2. Tinto de Verano

Tinto de Verano is een fris drankje van rode wijn, 7-up en ijs. Soms kun je die zelf mixen. Dan wordt er een fles rode wijn en fles soda of koolzuurhoudend water geserveerd, soms met rum of ijsblokjes.  Tinto de Verano wordt veel gedronken in Spanje en wordt ook wel de ‘rode zomerwijn’ genoemd.

3. Cerveza

Net als Nederland kent elke regio in Spanje een lokaal biermerk dat geliefd is. Vraag om een ‘cerveza’ voor een biertje. De meeste Spanjaarden drinken een ‘caña’, een klein biertje van de tap, omdat het bier zo vanwege de hitte koeler blijft. Wat Spanjaarden ook regelmatig drinken is een ’clara’, een combi van bier en Fanta. 

4. Wijn

Spanje kent net als Frankrijk veel bekende wijngebieden. In elk wijndorp is een bodega te vinden waar de inwoners wijn uit grote vaten laten tappen. Naast diverse rode en witte wijnen, is er rosé en Cava. In de zomermaanden drinken Spanjaarden niet alleen witte wijn, maar ook rode wijn graag koel met ijsblokjes. De bruisende Cava wordt altijd koud geserveerd.

5. Vermut

In Catalonië wordt gezegd dat de oorspronkelijke Vermut hier werd bedacht. De Spaanse vermout wordt op smaak gebracht met aromatische kruiden. Spanjaarden drinken het voor de lunch of na het diner. Rode Vermut heeft een bitterzoete kruidensmaak, terwijl de witte Vermut fruitig, licht en verfrissend smaakt en door Spanjaarden graag wordt gemengd met bruiswater.

Zin om één van deze typisch Spaanse drankjes uit te proberen tijdens een volledig verzorgde vakantie in Spanje? Kijk dan eens op onze website voor meer informatie over onze begeleide reizen. Wij kunnen niet wachten om samen met u te proosten op een topvakantie. ¡Saludos!

Terug naar het overzicht

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons