085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

We love sightseeing in Florence!

8 juli 2019

We love sightseeing in Florence!

Als u met ons meegaat op rondreis door Italië kunt u zelf ervaren waarom wij zo enthousiast zijn over Florence. In Florence is ongelooflijk veel moois te zien, zelfs als u alleen maar een korte wandeling maakt door het historische centrum. Florence staat vooral bekend om de overvloedige hoeveelheid aan kunst uit de Renaissance.

Hoe is Florence eigenlijk ontstaan?

Florence werd in de Romeinse tijd gesticht door Julius Caesar. Als legerleider hield hij zijn soldaten graag tevreden. Na afloop van hun diensttijd kregen de soldaten van Caesar een stukje grond om op te wonen en werken. De stad is (zoals Romeinen dat deden) logisch en planmatig ingedeeld en heeft nu nog steeds een typisch Romeins stratenplan.

Florence is de Stad van de Renaissance!

Florence kreeg in de veertiende eeuw een uitzonderlijke gunstige positie wat betreft handel en nijverheid dan andere Italiaanse steden. Hierdoor werd vooral één familie uit Florence rijk en machtig: familie de’ Medici. Deze familie investeerde graag in kunst, literatuur en wetenschap. In deze periode, die de Renaissance wordt genoemd, groeide de verzameling kunst in Florence snel uit tot een zeer omvangrijke collectie. Florence wordt dan ook de stad van de Renaissance genoemd.

Gelukkig sprak de familie de’ Medici af dat hun enorme collectie kunstwerken van talentvolle kunstenaars nooit de stad Florence mocht verlaten. Daarom bezit Florence nu nog steeds een enorme schat aan kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars. 

Het lijkt wel een openluchtmuseum!

Zonder er ver voor te hoeven wandelen zijn er vele paleizen en kunstschatten te zien. Het historisch centrum van Florence is natuurlijk niet voor niets één van de belangrijkste steden ter wereld op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en architectuur!

Koffie drinken op het Piazza della Signoria

Dé plek om gewoon ergens te gaan zitten en simpelweg rond te kijken is natuurlijk het plein Piazza della Signoria. Want dit is het kloppende hart van de stad! Hier staat het paleis Palazzo Vecchio van waaruit Florence altijd al wordt bestuurd. Nu is het karakteristieke gebouw nog steeds in gebruik als stadhuis, maar het is ook te bezichtigen als museum.

Voor het Palazzo Vecchio staat de David van Michelangelo, misschien wel het bekendste standbeeld ter wereld. Dit beeld dat hier zomaar buiten staat is een uiteraard een kopie (maar wel een heel goede!) van het origineel dat te vinden is in de Galleria dell'Accademia. 

Naast de David zijn er op dit plein nog veel andere standbeelden en de Neptunus fontein te zien. Ook onder het dak van de Loggia dei Lanzi staan allerlei beelden van brons en marmer. Kortom, dit is een openlucht verzameling van kunstwerken zoals u dat nergens anders zult zien!

Bekijk de schitterende kathedraal van Florence

Laat u verwonderen op het plein voor de schitterende Cattedrale di Santa Maria del Fiore of kortweg de Duomo (dom). Deze kathedraal is hét symbool van Florence! Geniet van het ingenieuze werk van de Italiaanse bouwmeesters en bewonder de sierlijke façade van de kathedraal, de unieke koepel die nog steeds boven de stad uittorent en de sierlijke klokkentoren die ernaast staat te pronken. Tegenover de kathedraal staat de vrijstaande doopkapel die in dezelfde bouwstijl is gemaakt.

Vergeet ook de Ponte Vecchio niet!

Ook de kleurrijke brug Ponte Vecchio (Italiaans voor ¨Oude Brug¨) mag u natuurlijk niet missen. De Ponte Vecchio is een beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno. De brug is vooral bekend door de winkeltjes (vooral juweliers) die zich op de brug bevinden. 

Op één niveau hoger dan de brug bevindt zich de Corridoio Vasariano. Deze gang van ongeveer één kilometer is in opdracht van Cosimo I de' Medici gebouwd door Giorgio Vasari en had tot doel dat de leden van de familie de' Medici van en naar hun paleizen Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti konden gaan zonder zich onder het volk te hoeven begeven.

Duikt u toch even in één van de beroemde musea?

U kunt tijdens onze rondreis met een gezellige groep meegaan voor een mooie stadswandeling. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat echte kunstliefhebbers dit bezoek aan Florence misschien willen aangrijpen om één van de schitterende musea te bezoeken. Dat kan ook!

Denk daarbij aan de Accademia di Belle Arti, waar onder meer het origineel van de wereldberoemde David van Michelangelo te vinden is. Ook in de Galleria Degli Uffizi zijn spectaculaire werken te bezichtigen van onder meer Da Vinci, Michelangelo, Rafaël en Botticelli. 

In Florence kunt u ook heel leuk shoppen!

Wie liever even gaat shoppen duikt de sfeervolle winkelstraatjes in. Liefhebbers van de Italiaanse keuken kiezen voor een eenvoudige lunch met lokale specialiteiten in een gastvrij osteria. Zo proeft u het echte Italiaanse leven, samen met alle andere Italianen die houden van een goede maaltijd met verse producten. 

Wilt u met Zorgtours mee op vakantie in Italië?

Boek dan de achtdaagse zorgreis Pisa, Florence, Lucca, Rome en Milaan! Dan kunt u op vrijdag 6 september mee op excursie naar de allermooiste steden van Italië. U verblijft elke nacht in een uitstekend hotel en kunt altijd rekenen op de (verpleegkundige) zorg, ondersteuning en begeleiding van het professionele zorgteam van Zorgtours. 

Bel, chat of laat op onze website een bericht achter als u vragen heeft of om deze fantastische rondreis door Italië te boeken. 

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons