085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Ontdek al het moois van Pisa!

1 juli 2019

Ontdek al het moois van Pisa!

Natuurlijk gaan we naar de Toren van Pisa tijdens onze schitterende rondreis door Italië. Dan maken we ook meteen een vrolijke foto als herinnering aan dit leuke moment! Lees hier bijzondere feitjes over de Toren van Pisa en ontdek wat Pisa nog meer te bieden heeft.

Hoe wilt u op de foto bij de Toren van Pisa?

Een groepsfoto of gezellig met z'n tweetjes op de foto gaan voor de Toren van Pisa is gewoon een must tijdens onze mooie rondreis door Italië. Er zijn genoeg mensen van Zorgtours die u daarbij willen helpen. Gaat u voor de klassieker en houdt u de toren tegen of doet u alsof u de toren omduwt? Wij zijn wel in voor een grapje en nemen graag de tijd voor een leuk kiekje!

Wat is de Toren van Pisa eigenlijk?

De Toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren (een campanile) bij de kathedraal van Pisa. In 1173 werd de bouw van deze mooie toren gestart door bouwmeesters Guglielmo en Bonanno Pisano. Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren al over te hellen. Doordat men loodrecht verder bouwde is de toren niet alleen scheef, maar ook krom. De 55,85 meter hoge toren staat zo'n 4 meter uit het lood!

Waarom is de Toren van Pisa nog steeds niet omgevallen?

De toren van Pisa werd opgebouwd in drie etappes, verdeeld over een periode van 200 jaar. Na de bouw van de derde verdieping in 1178 ging de toren hellen. Het werken aan de toren lag daarna ongeveer 100 jaar stil, doordat de inwoners van Pisa in oorlog verwikkeld waren met Genua en Florence. Dit gaf de grond tijd om te zetten. Als de toren in één keer volgens plan was afgebouwd, was hij zeker omgevallen.

Wat is er nog meer te zien in Pisa?

De meeste toeristen komen speciaal voor de Toren van Pisa, maar Pisa heeft zoveel meer te bieden! Pisa was ooit een machtige stad en is nu een stad vol cultuur en een lange, interessante historie. Dat zult u ook merken, want direct naast de Toren van Pisa staan nog drie andere bouwwerken.

Samen vormen zij een bijzondere eenheid op het Piazza dei Miracoli, het Plein der Wonderen! De kathedraal, de doopkapel en de begraafplaats liggen op een steenworp afstand van de Toren van Pisa en zijn stuk voor stuk oogverblindend mooi.

De prachtige kathedraal: de Duomo di Santa Maria

De Duomo di Santa Maria is een kathedraal die het hart van het plein vormt. Het Plein der Wonderen wordt gezien als één van de heiligste plekken van Italië. De kathedraal is gemaakt van wit marmer en natuursteen, net als alle andere gebouwen op dit plein. Een bezoekje aan de Duomo di Santa Maria is gratis en absoluut de moeite waard. 

De grootste doopkapel van Italië: het Baptisterium

Net als de Toren van Pisa staat de doopkapel helemaal los van de kathedraal. Deze enorme doopkapel is gewijd aan Johannes de Doper. Misschien is het interieur van het Baptisterium een beetje eenvoudig te noemen, maar de omvang van deze doopkapel is echt indrukwekkend: Dit is de grootste doopkapel van Italië! 

De mooiste begraafplaats ter wereld: het Camposanto

Van een begraafplaats worden we meestal niet zo vrolijk. Maar deze is wel heel bijzonder. Het Camposanto of ‘het Heilige Veld’ is een ommuurde begraafplaats waar fresco´s en Romeinse sarcofagen te zien zijn. Gebouwd op grond van de heilige berg Golgotha wordt deze begraafplaats door velen beschouwd als een van de mooiste ter wereld. 

Liever gewoon genieten van een ijsje?

Dat kan natuurlijk ook! Rond het Plein der Wonderen zijn diverse ijssalons met vers schepijs te vinden. Is het tijd voor een lunch? Dan kan het leuk en slim zijn om het historische centrum van Pisa te bezoeken. Gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier Arno of zomaar aan een leuk pleintje zijn veel goede restaurants waar het heerlijk toeven is voor een zachte prijs.

Ga mee met onze zorgvakantie in Italië!

Op vrijdag 6 september 2019 vertrekt Zorgtours voor een Italiaanse rondreis naar Pisa, Florence, Lucca, Rome en Milaan. Deze reis die acht dagen duurt is inclusief verpleegkundige zorg door gediplomeerde zorgverleners, luxe hotelovernachtingen met halfpension verblijf en excursies naar de mooiste bezienswaardigheden van Italië. 

Bel, chat of laat op onze website een bericht achter als u vragen heeft of om deze fantastische rondreis door Italië te boeken.

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons