085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Nieuw: wonderlijke zorgreis naar Lourdes!

15 april 2019

Nieuw: wonderlijke zorgreis naar Lourdes!

“Kom drinken aan de bron en was u er!”, dit waren de woorden van de Heilige Maagd Maria toen ze aan Bernadette Soubirous verscheen. Dit heilzame water drinken is wat u kunt gaan doen tijdens onze zorgvakantie naar Lourdes, het grootste katholieke bedevaartsoord van Frankrijk.

Ontdek de mystieke sfeer in Lourdes

Boek deze zevendaagse zorgreis en geniet van een ontspannen halfpension verblijf in twee uitstekende viersterrenhotels. Net als elke zorgreis van Zorgtours is ook deze reis inclusief deskundige verpleging, verzorging en liefdevolle begeleiding. Omdat de reis naar de zuidelijke Pyreneeën vrij lang is, overnachten we halverwege zowel de heenreis als de terugreis in het viersterren Novotel St Jean de Braye in Orléans.

Ook rolstoelgebruikers kunnen comfortabel op reis

Voor het eerst maken we gebruik van een luxe touringcar waarvan de helft speciaal voor rolstoelgebruikers aangepast is. Dit betekent veilig en comfortabel reizen in uw eigen rolstoel. In- en uitstappen is eenvoudig vanwege de rolstoellift of het platform waarvan u gebruik kunt maken. De andere helft van deze luxe touringcar beschikt over ruime Royal Class zitplaatsen voor optimaal zitcomfort gedurende de hele reis.

Hotel Mercure Lourdes Impérial**** in Lourdes

In Hotel Mercure Lourdes Impérial wordt u op hartelijke wijze welkom geheten door de vriendelijke receptioniste die altijd klaar staat om u van dienst te zijn. Hier verblijft u 4 nachten op basis van halfpension. Dat betekent dat u elke ochtend profiteert van een uitgebreid ontbijtbuffet en dat er elke avond smakelijke gerechten van lokale producten voor u worden bereid door de chef kok die ook rekening met eventuele dieetwensen.

Beleef de mystieke sfeer in de religieuze stad Lourdes

Hotel Mercure Lourdes Impérial ligt op korte loopafstand van het Heiligdom van Lourdes. Hierdoor kunt u op eigen initiatief zelf op verkenningstocht gaan. Maar u kunt natuurlijk ook mee op excursie om samen met de reisbegeleiders de vele bijzondere bezienswaardigheden van Lourdes te bezichtigen. Dat is wel zo gezellig!

De verschijningen van de Dame van de Grot

Donderdag 11 februari 1858 hielp de 14-jarige Bernadette Soubirous haar ouders door dood hout te sprokkelen op de oevers van de Gave. Daar verscheen een wit geklede dame met een blauwe gordel en een gele roos op elke voet. Bernadette maakte het kruisteken en bad samen met de Dame van de Grot de rozenkrans. Na het gebed verdween de Dame van de Grot meteen. In de maanden daarna volgden er nog 17 verschijningen. Op aanwijzing van de Heilige Maagd Maria ontdekte Bernadette Soubirous de waterbron en vroeg aan de lokale pastoor een kapel te bouwen.

“Kom drinken aan de bron en was u er!”

Tijdens uw bezoek aan Lourdes heeft u alle tijd om stil te staan bij de verschillende verklaringen van de toen 14-jarige Bernadette Soubirous over de 18 verschijningen die samen de boodschap van Lourdes vormen. Natuurlijk bezoeken we de grot van Massabielle en zien we het beeld van de Gekroonde Maagd. Zoals overal in Lourdes hangt hier een bijzondere en spirituele sfeer. Daarnaast kunt u het heilzame water uit de waterbron drinken bij één van de vele fonteintjes.

U krijgt alle tijd voor bezinning en gebed

Vanaf het Saint Bernadette plein lijkt het alsof u wordt omarmd door de bogenrij die rond het plein loopt. Aan het plein bevinden zich naast de fonteinen met het heilzame bronwater maar liefst drie basilieken, die allemaal een bezoek waard zijn. Hier is alle ruimte om te bidden en een kaarsje te laten branden.  

Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis

De basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis mag u niet missen, want deze is gebouwd bovenop de kapel die op verzoek van de Heilige Maagd Maria werd gebouwd en die in 1866 in gebruik werd genomen. De komst van deze basiliek was nodig omdat de kapel al snel te klein was voor de grote stroom pelgrims die op gang kwam. De kapel is nu de crypte van de basiliek.

De Rozenkransbasiliek

Omdat ook de basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis te klein werd voor de vele pelgrims werd onder deze basiliek de Rozenkransbasiliek gebouwd. Hier zijn 15 kapellen, waarbij elke kapel een scène vertegenwoordigt van de geheimen van de Rozenkrans. Het centrale mozaïek toont de Moeder Gods, die beschermend haar mantel spreidt over allen die tot haar komen.

Basiliek van Sint-Pius X

De derde basiliek in Lourdes is de basiliek van Sint-Pius X. Dit is de nieuwste en de grootste basiliek. Het bijzondere van deze basiliek is dat het ondergronds ligt en dat het de vorm heeft van een graankorrel. De vorm van de graankorrel verwijst naar het woord van Jezus, dat de graankorrel niet kan leven, tenzij hij in de akker sterft.

Ontdek ook de wonderlijke omgeving van Lourdes

Lourdes is gelegen in het hart van de Franse Pyreneeën. Bij de uitlopers van het gebergte bevindt zich een groene oase tussen het meer van Lourdes en de grillige bergen. Ga met ons mee in de touringcar en geniet tijdens een mooie route op uw gemak van het natuurschoon in de wonderlijke omgeving van Lourdes.

Wilt u een kaarsje aansteken in Lourdes?

Boek dan nu onze zorgreis naar Lourdes! Twijfelt u nog omdat u specifieke zorg nodig heeft? Neem dan even contact op, want Zorgtours maakt het wél mogelijk! Bel, chat of laat een bericht achter.

 

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons