085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Nieuw: vierdaagse tour door waterrijk Fryslân!

18 maart 2019

Nieuw: vierdaagse tour door waterrijk Fryslân!

Heeft u de aankondiging op onze Facebookpagina al gezien? Zorgtours gaat naar Fryslân! Met onze luxe touringcar kunt u op dinsdag 17 september meereizen naar deze schitterende provincie. Als u meegaat wordt u vier dagen lang heerlijk verwend in een uitstekend hotel en bezoekt u ook nog eens de allerleukste plaatsen van Frieslân.

Hotel Galamadammen**** in Koudum


In het rolstoelvriendelijke hotel Galamadammen in Koudum verblijft u drie nachten. Hier komt u helemaal tot rust, kunt u gebruik maken van het verwarmde binnenzwembad en heeft u schitterend uitzicht op de jachthaven en voorbijvarende bootjes. Elke ochtend en avond staat er een uitgebreid buffet voor u klaar in het uitstekende restaurant van het hotel.

Excursies door waterrijk Friesland


Met onze luxe touringcar wordt u in alle comfort gereden naar de leukste highlights van Friesland. U brengt een bezoek aan Dokkum, Leeuwarden, Drachten, Franeker, Sneek en Harlingen: stuk voor stuk enorm gezellige plaatsen met een rijke historie. In elke plaats stappen we uit de touringcar voor een verrassende kennismaking met de stad. Natuurlijk is er altijd iemand in de buurt die u kan ondersteunen tijdens een korte stadswandeling langs bezienswaardigheden die u echt niet wilt missen.

Gaat u mee op ontdekkingstocht door Friesland?

Het leuke aan reizen is dat u allerlei nieuwe dingen kunt ontdekken, zoals heerlijke lokale lekkernijen. Want ook al kent u sommige typisch Friese lekkernijen wel, ze smaken nergens beter dan in Friesland zelf. Denk bijvoorbeeld aan vers suikerbrood (Sûkerbôle), traditionele oranjekoek en knapperige Fryske dúmkes. Als u wilt kunt u ook ´ons nationale drankje´ proeven, want we gaan samen op zoek naar Fedde en Foekje.

De oorsprong van 'Us Nasjonale Slokje'

U kent Fedde en Foekje misschien nog wel van die radioreclames in de jaren negentig van Sonnema Berenburg. Op de toon van een ouderwetse linguaphone-cursus praten Fedde en Foekje over de verschillende manieren en momenten waarop 'Us Nasjonale Slokje' kan worden gedronken. Deze reclames waren toen zo'n groot succes dat elke Nederlander wel een paar woordjes Fries sprak.

De naam Fedde was natuurlijk niet zómaar uitgekozen voor deze reclames. Fedde Sonnema is namelijk de naam van een herbergier in Dokkum die op basis van de kruidenmengsels van de Amsterdamse Hendrik Beerenburg kruidendrank maakte voor zijn gasten. Later voegde hij zelf kruiden toe en maakte in 1860 zijn eigen recept: Sonnema Berenburg.

Heeft u zin in deze zorgvakantie in Friesland?

Boek dan nu de vierdaagse tour door Friesland. U geniet dan van een halfpension verblijf in viersterren hotel Galamadammen in Koudum. Ontbijt en diner zijn inbegrepen, net als de toertochten naar de Friese steden.

Uiteraard is er voldoende begeleiding, verpleging en verzorging aanwezig om ervoor te zorgen dat het u nergens aan ontbreekt. Heeft u zin om mee te gaan, maar wilt u eerst nog wat vragen? Bel, chat of laat een bericht achter. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt!

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons