085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

De lente in Italië: zonnig en warm

18 februari 2019

De lente in Italië: zonnig en warm

Genoot u dit weekend ook van het zachte weer?

Afgelopen weekend was het onverwacht mooi weer in Nederland. De zon scheen voortdurend en dat maakte het heel fijn om buiten te zijn. De sneeuwklokjes en krokussen bloeien volop en de eerste vlinders zijn al gesignaleerd. De lente is al begonnen. Maar blijft het zulk mooi weer?

De vooruitzichten in Nederland

Vanaf vandaag wordt het een aantal dagen wat kouder, maar komend weekend gaan de temperaturen weer omhoog. Met een beetje geluk wordt het dan zelfs bijna net zo warm en zonnig als afgelopen weekend. Maar helaas zal volgens de voorspellingen na komend weekend de temperatuur weer dalen. Liefhebbers van hogere temperaturen en zonneschijn doen er dus goed aan op vakantie te gaan een land met een aangenamer klimaat dan dat van ons.

De vooruitzichten in Italië

Wie meegaat met onze georganiseerde rondreis door Italië profiteert van prachtig lenteweer! Samen met onze professionele verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders geniet u van hogere temperaturen dan in Nederland.

    Middagtemperatuur in Italië Middagtemperatuur in Ruurlo, Nederland
1 maart Colmar (Frankrijk) 8°C 8°C
2 maart Pisa 15°C 7°C
3 maart Florence 16°C 8°C
4 maart Lucca 15°C 7°C
5 maart Rome 13°C 6°C
6 maart Rome 13°C 8°C
7 maart Milaan 10°C 7°C
8 Maart Colmar (frankrijk)  7°C 7°C

bron: Accuweather

De vooruitzichten zijn natuurlijk nog onzeker, omdat we het hebben over een periode die verder reikt dan twee weken. Toch zijn de voorspellingen voor de eerste helft van de week alvast schitterend: heel zonnig en droog. In de tweede helft van de week is naast de zon ook sprake van wat bewolking en kans op een bui.  

Zacht weer dankzij Middellands Zeeklimaat

Toscane en Rome liggen in een regio met een Middellands Zeeklimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters prettig en zacht. De beste tijd om deze regio te bezoeken is dan ook in de lente. De temperatuur is in de lente nog niet te hoog en dus perfect voor een stedentrip. Een wandeling door de stad en het bekijken van bezienswaardigheden is prettig bij zulk aangenaam weer.

Milaan bloeit op in de lente dankzij warm Zeeklimaat

Milaan ligt in het noordwesten van Italië en heeft een warm Zeeklimaat. Dit betekent dat de winters vrij koel zijn en zomers warm. De natuur en de parken in Milaan bloeien prachtig op tijdens de lente. De temperaturen liggen hoger dan die in Nederland: ideaal om te shoppen en een terrasje te pakken.

Houdt u van warmte en zon?

Boek dan nu een schitterende rondreis door Italië. U bezoekt dan de Italiaanse plaatsen Pisa, Florence, Lucca, Rome en Milaan. Deze reis wordt speciaal georganiseerd voor mensen die te maken hebben met een beperking, ziekte of ouderdom. Professionele verzorgenden, verpleegkundigen en begeleiders zorgen ervoor dat het hen nergens aan ontbreekt. Mantelzorgers die zelf geen zorg nodig hebben zijn ook van harte welkom en krijgen korting. Heeft u vragen of interesse? Bel, chat of laat een bericht achter.

 

 

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons