085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Proef de Italiaanse sfeer in Lucca

11 februari 2019

 Proef de Italiaanse sfeer in Lucca

Lucca is een rijke Toscaanse stad, die bekend staat om het oude stadscentrum dat helemaal omringd is door een stadsmuur. Twee millennia geleden kwamen Julius Caesar en Pompeius al naar Lucca en nog steeds is Lucca een bezoek meer dan waard. Er is namelijk geen betere plek om de Italiaanse sfeer te proeven dan in deze gezellige stad.

Romeinse tijden herleven in Lucca

Het rechthoekige schaakbordpatroon van het stadscentrum herinnert aan het Romeinse stratenplan van de vroegere Romeinse nederzetting, die toen nog Luca heette. Omdat Lucca minder toeristisch is dan Rome of Florence, ontdekt u in dit charmante centrum het échte Italië. Neem dus de tijd om rond te struinen door de smalle straatjes en over sfeervolle pleinen.

De stad van 100 kerken

Centraal in Lucca, ofwel de stad van 100 kerken, staat Il Duomo. Deze kathedraal van St. Martin ligt aan een mooi plein. Vanaf dit plein loopt u naar de leukste winkelstraat van Lucca, Via Fillungo. Naast enkele grotere merken zijn er vooral veel kleine boetiekjes met mooie collecties en winkeltjes met heerlijke lokale specialiteiten.

Even bijkomen op Piazza dell´ Anfiteatro

Op Piazza dell´ Anfiteatro kunt u perfect bijkomen op één van de gezellige terrassen. Het plein met vier toegangspoorten heeft de bijzondere vorm van een ovaal en ontstond pas in de negentiende eeuw. Op de plaats waar 2.000 jaar geleden werd gestreden in een Romeinse amfitheater is het nu heerlijk toeven tussen de kleurrijke winkels en restaurants.

Oude eiken op het dak van Torre Guinigi

Zelfs als u niet de Torre Guinigi wilt of kunt beklimmen om te genieten van het uitzicht, is deze opvallende toren een must-see. Want bovenop de toren is een daktuin met grote eikenbomen die u al vanaf de straat kunt zien.

Relaxen in de schaduw op Piazza Grande

Nog een plein dat u vrijwel automatisch zult tegenkomen is het Piazza Napoleone, die door de Italianen Piazza Grande wordt genoemd. Waar in vervlogen tijden een enorm fort stond, is nu een statig plein in Franse stijl. Er staan bankjes in de schaduw onder de boom om even uit te rusten.

La dolce vita in Lucca

Natuurlijk heeft Lucca nog veel meer moois te bieden. Zoals Piazza San Michele en de klokkentoren Torre dell’ Orologio. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden. Maar wat Lucca écht bijzonder maakt, is de Italiaanse sfeer: la dolce vita.

Wilt u ook het ware Italië ontdekken?

U kunt nu een schitterende rondreis door Italië boeken. U bezoekt dan niet alleen Lucca, maar ook Pisa, Florence, Rome en Milaan. Tijdens deze zorgvakantie zorgen professionele verzorgenden, verpleegkundigen en begeleiders ervoor dat ook mensen die te maken hebben met een beperking, ziekte of ouderdom volop kunnen genieten van een schitterende rondreis. Heeft u vragen of interesse? Bel, chat of laat een bericht achter.

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons