085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Koffie, pizza en ijs: dat is Italië!

4 februari 2019

Koffie, pizza en ijs: dat is Italië!

La dolce vita. Heerlijk genieten van het goede in het leven. Italianen kunnen dit als de besten. Zij maken van lunch en diner een feest door te koken met verrukkelijke ingrediënten. Neem in Italië dus alle de tijd om te genieten van de beste koffie, het lekkerste schepijs en rijkelijk belegde pizza´s.  

De beste koffie ter wereld drinkt u in Italië

Koffieliefhebbers duiken graag binnen bij een Italiaanse koffiebar, want de espresso en de cappuccino zijn allebei in Italië ontstaan. Er is dus geen betere plek in de wereld om te genieten van een heerlijk kopje koffie. De Italianen drinken ´s morgen vlug een kop cappuccino om er een zoet broodje of een croissant in te dopen. Later op de dag bestellen zij geen cappuccino meer, maar kiezen zij voor een enorm sterke espresso die ze direct zoeten met een flinke schep suiker.

Wie Italië zegt, zegt pizza!

Voor een verrukkelijke, knapperige pizza di mamma gaat u naar een Italiaanse ristorante, trattoria, osteria of pizzeria. De pizza vond duizenden jaren geleden zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied. Deze ronde broden met allerlei ingrediënten erop werden in ovens gebakken. Handig, want op deze manier was er geen bord nodig. Italianen eten ´s avonds meestal laat en uitgebreid met een vijfgangendiner. Een rijkelijk belegd stuk pizza met vis, vlees, groente of fruit is dan vaak één van de vijf gangen.

Het lekkerste Italiaanse schepijs komt uit Florence

Op een zonnige, warme dag is niets lekkerder dan een hoorntje met écht Italiaans schepijs. Italiaanse ijssalons, die gelateria worden genoemd, bereiden dan ook elke dag overheerlijk schepijs in de meest verrassende smaken. Florence is dé plek om een gelato te bestellen, want hier werd in de zestiende eeuw het schepijs bekend gemaakt door ijsmaker Bernardo Buontalenti. Zijn voortreffelijke ijs was zó geliefd bij de machtige en invloedrijke familie de' Medici, dat dit heerlijke roomijs inmiddels de hele wereld heeft veroverd.

Smaken deze typisch Italiaanse favorieten naar meer?

Tijdens onze rondreis door Italië bezoeken we Pisa, Florence, Lucca, Rome en Milaan. Onze verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders staan dag en nacht klaar voor reizigers die te kampen hebben met een beperking, ziekte of ouderdomsklachten. Wilt u weten of deze reis ook voor u geschikt is? Bel, chat of laat een bericht achter!

 

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons