085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Dit mag u niet missen in Rome

28 januari 2019

Dit mag u niet missen in Rome

Mamma mia, Rome is echt geweldig. Waar je ook gaat, overal is iets moois te bewonderen. Het is dan ook een feestje om de excursies voor onze rondreis door Italië samen te stellen. Het is namelijk al wel bekend in welke hotels we verblijven en hoe lang we dus in Pisa, Florence en Rome zullen zijn, maar nog niet naar welke bezienswaardigheden we gaan tijdens de excursies. Spannend! Heeft u toch alvast zin een sneak preview? In dit reisblog leest u alvast wat over de spectaculaire highlights van Rome.

De highlights van Rome

Heerlijk niks doen, zoals Italianen bedoelen met ¨dolce far niente¨ valt niet mee in de hoofdstad van Italië. Want in Rome is ongelooflijk veel te zien, doen en beleven! Tijdens het bezoeken van al die highlights in Rome nemen we dus regelmatig de tijd om rustig van het uitzicht te genieten en bij te komen van alle indrukken op één van de vele terrasjes.

Net als de Romeinen in het Colosseum

Proef in het Colosseum de sfeer die er nog steeds hangt van de gladiatoren die eeuwen geleden tegen elkaar streden in deze arena. U kunt zich hier goed voorstellen hoe het in de tijd van de Romeinen moet zijn geweest. Direct naast het Colosseum ligt de Palatijn, een prachtige heuvel met overblijfselen van de paleizen en tempels van de keizers die er ooit woonden. Deze heuvel biedt uitzicht over het naastgelegen Forum Romanum, de plek waar ooit het bruisende centrum van Rome was.

Vaticaanstad

Een andere bijzondere belevenis is een bezoek aan Vaticaanstad. Vanaf het weidse Sint-Pietersplein ziet u de imposante residentie van de Paus. U staat naast twee mooie fonteinen en een antieke Egyptische obelisk, omringd door honderden zuilen en pilaren. Ondertussen kijken de gardisten van de Pauselijke Zwitserse Garde plechtig en onverstoorbaar voor zich uit terwijl grappige toeristen hen proberen af te leiden.

De Sint-Pietersbasiliek

Eenmaal binnen in de weelderige Sint-Pietersbasiliek met de grote koepel boven de graftombe van Petrus ziet u de katholieke relikwieën en diverse beeldhouwwerken van Bernini en Michelangelo. Met de lift komt u hoog in de mooie koepel voor een leuk kijkje op de binnenzijde van de Sint-Pieter.  

Pleinen, fonteinen en terrassen

Wandelend door het prachtige centrum van Rome komt u vanzelf langs levendige pleinen zoals Piazza Navona, Piazza di Spagna en Piazza del Popolo. Stuk voor stuk pleinen met een eigen karakter, omzoomd door bijzondere gebouwen en versierd met fonteinen en standbeelden van beroemde kunstenaars. Gooit u straks een muntje in het water van de Trevi-fontein, de beroemdste fontein van Rome? Dan komt u nog eens terug naar de hoofdstad van Italië!

Moe na een dagje Rome? Lekker relaxen in het hotel!

Gedurende de dagen dat wij in Rome zijn, verblijft u in het viersterrenhotel Principe. Dankzij het halfpension verblijf weet u zeker dat u elke avond geniet van een heerlijk diner en de comfortabele rust van een typisch Italiaans hotel dat voorzien is van alle voorzieningen.

Meer informatie

Kijk hier voor meer informatie over de hotels en de verpleging, verzorging en begeleiding waar u tijdens deze zorgreis op kunt rekenen. Wilt u weten of deze reis geschikt is voor u? Bel, chat of laat een bericht achter!

 

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons