085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

De 5 mooiste highlights aan het Balatonmeer

21 januari 2019

De 5 mooiste highlights aan het Balatonmeer

In het betoverende vakantieoord Balatonföldvár in Hongarije geniet u van een mild klimaat, fantastische natuur en zonneschijn. Deze rustige badplaats aan het Balatonmeer beschikt over een grote baai met een jachthaven, stranden met gras, watersportmogelijkheden, winkels en restaurants. In de zomer zijn er festivals, wedstrijden en marktjes. Kortom, hier is het goed vertoeven!

Deze highlights aan het Balatonmeer wilt u niet missen

Het Balatonmeer is zeer geliefd vanwege het warme water en wordt omringd door met wijngaarden bedekte heuvels. Maar ook rondom het Balatonmeer is er zeer veel te zien, te doen en te beleven. Wilt u niets missen? Met onze luxe touringcar maken we leuke excursies in deze prachtige omgeving waar landerijen, bossen en dorpjes elkaar afwisselen. Lees nu alles over de 5 mooiste highlights aan het Balatonmeer!

Schiereiland Tihany

Vanuit het elegante Főnix Hotel ziet u dit schiereiland al liggen. Laat u verrassen door het schitterende uitzicht over het Balatonmeer dat u heeft vanaf het schiereiland zelf. Dit schiereiland is een vulkanische uitstulping, waardoor het grote Balatonmeer hier op zijn smalst is. In het dorpje Tihany heeft u vanaf de Abdijkerk prachtig uitzicht over het Balatonmeer. Het centrum met leuke winkeltjes en restaurants is een ideale plek voor een lekker hapje en een drankje. Wilt u nog meer moois zien? Er is ook een schitterend binnenmeer met helderblauw water dat 25 meter boven het Balatonmeer ligt.

Pracht en praal in Keszhtely

Keszhtely is een typisch Hongaarse plaats vol pracht en praal. U kunt fijn shoppen in de winkels in het kleurrijke centrum en uit eten gaan bij één van de restaurants, maar het Festetics Paleis is het absolute hoogtepunt van de pracht en praal in Keshtely. Een wandeling door de tuin rond dit sierlijke paleis is zeker de moeite waard, want vanaf het terras van het Festetics Paleis is het uitzicht op het Balatonmeer adembenemend mooi.

Kratermeer bij Hévíz

Het kratermeer bij Hévíz is een spectaculair wonder der natuur. Dit kratermeer is namelijk het grootste natuurlijke meer met geneeskrachtig water van Europa! Het is dan ook UNESCO Werelderfgoed. De temperatuur van het thermaalwater ligt in de zomer tussen de 32 en 35° C, een fijne temperatuur om rustig rond te dobberen.

Wijnproeverij in Szigliget

In Szigliget zijn authentieke wijnkelders te vinden, die ook wel borpince worden genoemd. Een wijnproeverij bij één van deze wijnkelders is een absolute aanrader!  Hier kunt u heerlijke lokale wijnen proeven en kopen. De wijn wordt gemaakt van de honingzoete druiven die groeien aan de vele wijnranken rond het Balatonmeer. Er groeien diverse soorten druiven waardoor er een ruime keuze aan lokale wijnen is.  

Markt in Cserszegtomaj

Het dorpje Cserszegtomaj is een lust voor het oog. Overal staan schitterende villa´s en landhuizen. Het is het leukst om dit plaatsje op zondagmorgen te bezoeken, want dan is er een grote rommel- en kledingmarkt. Geef uw ogen hier goed de kost. Hier vindt u de leukste Hongaarse snuisterijen voor een prikkie!

Kijkt u uit naar een zorgvakantie aan het Balatonmeer? Bekijk dan het volledige reisprogramma en bel ons als u graag mee wilt op vakantie!

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons