085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Parijs… een stad om van te smullen!

31 juli 2018

Parijs… een stad om van te smullen!

In Frankrijk, dus ook in Parijs, kun je eten als een ware Bourgondiër! De schitterende Franse hoofdstad heeft naast zeer exclusieve restaurants nog veel meer (ongeveer 8.000!) restaurants, bistro’s en café’s waar het eten en drinken ook goed smaakt. De Fransen staan niet voor niets bekend om hun kookkunst.

Omdat een groot deel van de gerechten die wij kennen is gebaseerd op de Franse keuken, vinden wij Nederlanders altijd wel iets vertrouwds en lekkers op de Franse menukaart. Toch verschillen de eetgewoontes van de Fransen best veel met die van ons. In deze blog lees je alles over de diverse maaltijden in de loop van de dag.

07.00 – 08.00 uur: het ontbijt (le petit déjeuner)
 

Bij een Frans ontbijt denken wij (met dank aan het uitgebreide ontbijtbuffet dat in elk hotel te vinden is!) direct aan een overdaad aan croissants en zoete broodjes in allerlei vormen en maten. De Fransen noemen dit viennoiserie. Al die verrukkelijke broodjes met chocolade, rozijnen, amandelen, appel of room… Oh, wij hoeven er alleen maar aan te denken en het water loopt ons al in de mond!

Maar wist je dat de Fransen zelf deze lekkernijen meer zien als banket? De meeste Fransen ontbijten gewoon met een stokbrood (baguette) die wordt gedoopt in een grote kop koffie met veel melk (café au lait). Of ze ontbijten helemaal niet en halen in de loop van de ochtend een verse croissant bij de boulangerie(bakker).

12.00 – 14.00 uur: de lunch (le déjeuner)
 

Terwijl wij ’s middags vaak al genoeg hebben aan een paar sneetjes brood met beleg, pakken de Fransen juist tijdens de lunch uit met een koud voorgerecht (l’entréeof hors-d’oeuvre). Vaak is dit een salade met stokbrood. Daarna volgt een complete warme maaltijd. Als er iets te vieren is nemen Fransen er een wijntje bij, maar dan staat er ook altijd een karaf water op tafel. Wijn wordt namelijk meestal ’s avonds of in het weekend gedronken. 

Geliefd zijn de produits du terroir. Dit zijn de lokale ingrediënten die te vinden zijn in de regionale keukens. Het hoofdgerecht bestaat uit een grote hoeveelheid vlees of vis. Daarbij kiezen Fransen uit groente óf frites óf aardappels. Hoewel wij daardoor al vol zouden zitten, volgt er dan nog een kaasplankje met rode wijn én een nagerecht. Chocolademousse, crème brulée (pudding met een gekaramelliseerd toplaagje), tarte tartin(appeltaart op z’n kop) en crèpes(flensjes) zijn favoriete toetjes in Frankrijk. 

16.00 – 17.00 uur: het vieruurtje (le goûter)
 

Omdat de Fransen pas rond 20.00 uur aan tafel gaan voor het diner, nemen zij om 16.00 uur een tussendoortje. Namen de Fransen voorheen alleen een appel of croissant als lekker hapje tegen de trek, inmiddels bestaat het goûteruit koffie, thee en allerlei lekkernijen zoals broodjes, koekjes, cakejes, slagroomsoesjes (choux á la crème), macaronsen af en toe een stuk vers fruit. Da’s pas lekker!

20.00 uur: het diner 
 

Wij kunnen het ons eigenlijk niet goed voorstellen om elke dag zo uitgebreid te eten, maar het diner bestaat uit net zoveel gangen als de lunch! Nogal logisch dat de Fransen pas rond 20.00 uur aan tafel gaan voor een tweede warme maaltijd. Onze tip is daarom: neem er de tijd voor en geniet… net als de Fransen! 

Bon appétit!

 

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons