085 - 210 10 12
Zorgtours - Wij maken het wél mogelijk
Terug naar het overzicht

Even voorstellen: onze samenwerkingspartners Boosten Reizen en Touringcarbedrijf Boosten

2 juli 2018

Even voorstellen: onze samenwerkingspartners Boosten Reizen en Touringcarbedrijf Boosten

Wie met Zorgtours op vakantie gaat, leert natuurlijk ook de vriendelijke en vakbekwame chauffeurs van Touringcarbedrijf Boosten kennen. Zorgtours kiest bewust voor de prettige samenwerking met Touringcarbedrijf Boosten en Boosten Reizen. Inke en Hermi van Boosten Reizen nemen de tijd om wat prangende vragen te beantwoorden. Want hoe veilig is reizen met een touringcar eigenlijk? En is zo’n grote touringcar niet slecht voor het milieu? Dat deze bedrijven dezelfde familienaam dragen is trouwens helemaal geen toeval! It’s all-in the family

Wat hebben deze twee bedrijven met elkaar te maken?

Inke: “Boosten Reizen is bijna 30 jaar geleden opgericht door Hermi. Wij organiseren zonvakanties en regelen alle groepsreizen in nauwe samenwerking met onze collega’s van Touringcarbedrijf Boosten. Touringcarbedrijf Boosten bestaat zelfs al 100 jaar! Dit bedrijf regelt de planning voor het vervoer, zoals welke bussen en chauffeurs er worden ingezet om een reis mogelijk te maken.”

Hermi: “Touringcarbedrijf Boosten werd opgericht door mijn opa. In zijn tijd ging het vervoer met paard en wagen. Later werden er taxi’s en bussen ingezet. Touringcarbedrijf Boosten reed in het begin voor andere touroperators. Omdat ik zelf touroperator wilde worden volgde ik daarvoor een opleiding. Zo ontstond Boosten Reizen. Beide bedrijven vormen samen eigenlijk één groot familiebedrijf. Mijn vader en moeder werkten voor Touringcarbedrijf Boosten en nu regelt mijn broer daar alles. Eén van zijn zoons werkt daar ook, mijn zoon werkt bij mij in het bedrijf. Daarnaast is een oom onze boekhouder!”

Wat maakt reizen met een touringcar nou eigenlijk zo aantrekkelijk?

Inke: “Het prettige van reizen met een touringcar is dat reizigers kunnen instappen in een plaats in de buurt. Je wordt fijn vervoerd en voor de deur van het hotel gebracht. Onderweg rijden we een mooie route. Reizigers hoeven niet te sjouwen met koffers en er zijn geen transfers die veel tijd kosten zoals op het vliegveld. Dat scheelt allemaal veel gedoe!”

Welke trends zien jullie in de reiswereld?

Inke: “Boosten Reizen beperkt zich tot het segment busreizen naar Spanje. Populair zijn de all-inclusivereizen naar hotels in Spanje. Die zijn vergelijkbaar met all-inclusive reizen naar Turkije, alleen zijn er in Spanje niet van die grote resorts. Steeds meer mensen kiezen voor een busreis die luxer is dan de standaard busreizen die bekend zijn van de goedkope busreizen waarmee jongelui naar Spanje reizen. In de touringcars van nu kunnen mensen in dezelfde luxe reizen als first classin een vliegtuig, met extra veel beenruimte en bredere zitplaatsen.” 

Hoe is de samenwerking met Zorgtours tot stand gekomen?

Hermi: “Richard reist al langere tijd met ons naar Spanje. Dat beviel hem zo goed dat hij met ons in gesprek ging om te bespreken wat wij voor hem konden betekenen. We hebben gekeken of wij aan zijn wensen konden voldoen en of wij zijn wensen konden aanvullen. Vervolgens hebben we samen besloten de sprong te wagen en hebben we hem geholpen met het opzetten van de reizen.” 

Wat doen jullie aan veiligheid?

Inke: “Reizen met de bus is heel erg veilig. Er reizen altijd twee chauffeurs mee die elkaar afwisselen. Dit heeft te maken met de Rijtijdenwet. Daarin staat exact hoeveel dagen chauffeurs mogen werken, hoe lang ze mogen rijden per dag, wanneer ze pauze moeten houden etc. Wij moeten aan die regels voldoen en worden daar ook op gecontroleerd. Zo weten reizigers zeker dat hun vervoer veilig is. Daarnaast worden onze touringcars na drie jaar vervangen. We rijden dus altijd met nieuw materiaal. Met dit nieuwe materiaal voldoen we ook met gemak aan de actuele veiligheidseisen. En onze chauffeurs vinden dit natuurlijk ook heel leuk!”

Hoe ervaren zijn de chauffeurs?

Inke: “Alle chauffeurs van Touringcarbedrijf Boosten zijn zeer ervaren met pendeldiensten. Zij hebben al voordat zij bij ons in dienst worden genomen veel ervaring in goed rijden. Daarmee bedoel ik dat ze bijvoorbeeld geleidelijk wisselen van rijbanen en dat ze rustig rijden.”

Hoe milieuvriendelijk is reizen met een touringcar? 

Inke: “We rijden altijd met nieuwe touringcars waardoor we vanzelf al voldoen aan de eisen die er worden gesteld wat betreft de uitstoot. De footprint die onze reizigers achterlaten is niet zo groot als dat zij met een vliegtuig of met een auto zouden reizen. Voor het milieu is het dus altijd goed om met een touringcar te reizen.” Reis boeken? Klik hier

Terug naar het overzicht

Gratis reisbrochure aanvragen

Prachtige reizen met zorg en alles wat u wilt weten over onze reizen.

Gratis brochure aanvragen

Mis geen aanbiedingen meer

Schrijf u in voor de digitale nieuwsbrief.

Geniet van een heerlijke vakantie met zorg

Ga op reis met specialistische medische ondersteuning van Zorgtours.
Bekijk alle begeleide reizen en opties. Klik op de onderstaande button.

Bekijk en boek uw vakantie 

Contactgegevens

Heeft u vragen? Wij geven graag persoonlijk advies in Ruurlo op afspraak of bij u thuis. Neem contact op:

Locatie Zorgtours

De Smidse 7, 7261 ZZ Ruurlo


Onze reizen worden uitgevoerd door Boosten Reizen

Wij zijn aangesloten bij

Betaal veilig en snel

iDeal PayPal IBAN

Volg ons